Rødkålssalat med vindruer, valnødder og appelsin

Brug denne salat som et modspil til alt den fede julemad juleaften. Jeg elsker at tilsætte frugt til mine salater, og min rødkålssalat er fyldt med appelsiner, vindruer og rosiner. Du kan undlade nogen af frugterne, hvis du ikke bryder dig om dem.

  • Jeg elsker at lave denne rødkålssalat til juleaften, fordi den giver et frisk pust til den ellers tunge julemad. Rødkålens sprødhed sammen med den søde smag fra appelsiner, vindruer og rosiner gør salaten til noget helt specielt.

    At lave salaten er super nemt. Jeg starter med at snitte rødkålen fint. Derefter skærer jeg appelsinerne i mindre stykker og halverer vindruerne. Så blander jeg det hele sammen i en stor skål og tilsætter rosinerne. Hvis jeg vil have ekstra sprødhed, tilføjer jeg en håndfuld hakkede nødder som valnødder eller mandler .

    En simpel dressing af olivenolie, lidt balsamico, honning og et nip salt og peber binder det hele sammen og fremhæver de naturlige smage. Det gør virkelig en forskel!

    Denne rødkålssalat er ikke kun perfekt til juleaften, men også til andre festlige lejligheder eller som en sund og velsmagende ret i hverdagen. Jeg elsker at lave den i forvejen og have den klar i køleskabet, så jeg hurtigt kan servere den, når der er brug for det.

    Så næste gang du planlægger din julemenu, så husk at lave denne lækre rødkålssalat. Den vil uden tvivl blive et hit blandt dine gæster og give et friskt pust til julemiddagen. Salaten er både smuk at se på og fyldt med smag, hvilket gør den til en uundværlig del af enhver julefest.

  • ½ rødkål

  • 200 g vindruer (kan erstattes af t granatæble)

  • 1 appelsin (i mundrette stykker)

  • 1 håndfuld rosiner eller tranebær

  • 50 g valnødder

  • 2 spsk honning eller sirp (til dressing)

  • 2 spsk balsamico eller æbleeddike(til dressing)

  • 2 spsk olie

  • salt og peber

  1. Fjern stokken fra rødkålen og hak den fint eller i tynde strimler.

  2. Kom rødkålen i en stor skål.

  3. Tilsæt vindruer, appelsin, rosiner og valnødder.

  4. Gem eventuelt lidt valnødder til pynt.

  5. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber og vend den i salaten.

Previous
Previous

Hjemmelavet nutella - Den bedste opskrift

Next
Next

Chokoladekage i kop - lynkage på 3 minutter