Coleslaw
Coleslaw er uden tvivl min favorit tilbehør, når det kommer til noget nemt og lækkert, der kan serveres til næsten alt. Om det er til grillmad, fisk eller som fyld i en sandwich, så er coleslaw altid et hit. Jeg lavede Coleslaw for nylig og serverede det sammen med marineret barbecuekylling og en frisk rissalat, og det løftede virkelig måltidet. Det er den sprøde kål og den syrlige dressing, der gør forskellen. Og det bedste? Det er virkelig nemt at lave.
Sådan laver jeg coleslaw
Jeg bruger en blanding af mayonnaise og creme fraiche for at få en cremet og syrlig dressing. Hvis du vil have en lettere version, kan du erstatte creme fraiche med græsk yoghurt, skyr eller kvark.
Jeg bruger hvidvinseddike for at give dressingen et syrligt pift. Hvis jeg ikke har hvidvinseddike, skifter jeg det ud med citronsaft eller limesaft.
Jeg bruger dijonsennep i min Coleslaw for at tilføje lidt ekstra skarphed, men hvis jeg servere Coleslaw til børn, vælger jeg ofte sød sennep for en mildere smag.
En lille smule spidskommen giver en god, krydret smag. Du kan sagtens undlade det, hvis du vil holde den helt simpel – det er op til dig.
serveringsforslag
Jeg bruger coleslaw til alt muligt. Her er nogen af mine yndlings måder:
Coleslaw passer perfekt til grillet kød som spareribs, kylling eller pulled beef. Det sprøde og syrlige giver en lækker kontrast til det fede kød.
Jeg elsker at bruge coleslaw som fyld i burgere – det giver både en cremet tekstur og masser af friskhed.
Til grillet laks eller stegt torsk er coleslaw også fantastisk. Dressingen spiller godt sammen med fisken og giver retten lidt ekstra liv.
Hvis du ikke har prøvet coleslaw i wraps endnu, så gør det! Jeg fylder wraps med kylling, skinke eller falafel og topper det med coleslaw for noget sprødt og lækkert.
Jeg bruger også coleslaw i vegetariske bowls sammen med bagte grøntsager, stegt tofu eller kikærter. Det giver en god kontrast til de bløde elementer i retten.
Nu hvor du har fået masser af inspiration, er det tid til at prøve selv. Her er min nem opskrift på coleslaw, som tager under 20 minutter at lave.
Hvis du kan lide opskriften så følg gerne madsynet på
Til 4 personer skal du bruge:
½ kålhoved, hvid, rød eller spidskål
2 gulerødder, revet
4 spsk. mayonnaise
4 spsk. creme fraiche, græsk yoghurt, skyr eller kvark
2 spsk hvidvinseddike, citronsaft eller limesaft
½ tsk. sukker
2 tsk. dijonsennep
½ tsk. spidskommen
salt og peber
Sådan laver du Coleslaw
Riv eller skær hvidkål i tynde strimler.
Riv gulerødderne .
Kom grøntsagerne i en stor skål.
I en anden skål rør mayonnaise, creme fraiche , sennep, hvidvinseddike og sukker sammen.
Smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over grøntsagerne og bland det godt sammen.
Lad coleslaw trække i køleskabet mindst en time.
Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.