Den du ved nok kage - den bedste opskrift på den populære chokoladekage

Skal du prøve kræfter med en chokoladekage, der er helt ud over det sædvanlige? Så er Den Du Ved Nok kagen lige noget for dig. Denne chokoladekage er en kæmpe favorit og med god grund. Den er super lækker, mega svampet og så nem at lave, at det næsten er snyd. Det er den slags chokoladekage, du bager, når du vil imponere venner og familie, men ikke orker at bruge hele dagen i køkkenet.

Om du skal have kage til kaffen, til fødselsdagen, eller bare fordi det er tirsdag, er Den Du Ved Nok kage et hit. Den passer ind alle steder. Og hvis du tænker på at invitere nogen over og vil give dem noget lækkert, så er denne chokoladekage din bedste ven. Den får altid folk til at spørge om mere.

Den du ved nok kage - den bedste opskrift på den populære chokoladekage

  • 250 g sukker

  • 2 æg

  • 230 g hvedemel

  • 2 spsk. kakao (svarende til 30 g)

  • 1 tsk. bagepulver

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 1½ dl mælk

  • 150 g smør

  • 180 g flormelis (til glasur)

  • 1 spsk. kakao (til glasur)

  • 100 g smør (til glasur)

  • 80 g kokosmel (til glasur)

  • 1 dl kold kaffe (til glasur)

  • 1 tsk. vaniljesukker (til glasur)

  1. Forvarm ovnen på 200 grader alm ovn.

  2. Pisk æg og sukker luftigt i 5 minutter på højeste hastighed.

  3. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker i en skål.

  4. Sigt melblandingen i æggemassen.

  5. Vend det hele forsigtigt med en grydeske.

  6. Smelt smørret i en gryde og vend smørret i dejen sammen med mælken.

  7. Beklæd en springform med bagepapir.

  8. Fordel dejen jævnt i formen.

  9. Bag kagen i ovnen i 30 minutter.

  10. Prik dejen med en kødnål. Hvis der ikke hænger dej på spidsen, så er kagen færdigbagt.

  11. Nu skal vi lave kokosglasur.

  12. Vej alle ingredienserne og kom dem i en gryde.

  13. Kog blandingen op og lad den småkoge i cirka i et minut.

  14. Rør i gryden til glasuren er jævn.

  15. Når kagen er kølet lidt af kommer du forsigtigt glasuren jævnt over hele kagen.

  16. Stil kagen i køleskabet i en time inden servering. Så bliver kagen endnu bedre.

Previous
Previous

Varme hveder - den bedste opskrift på luftige hveder

Next
Next

Snurre med ramsløgspesto