Varme hveder - den bedste opskrift på luftige hveder
Her er den bedste opskrift på varme hveder. Du får store og luftige hveder, som passer perfekt til med et lag smør.
Se også:
Koldhævet fødselsdagsboller
Varme hveder - den bedste opskrift på luftige hveder
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- ½ tsk salt
- 1 knsp kanel
- 2 tsk kardemomme
- 40 g sukker
- 50 g blødt smør
- 700 g hvedemel ((prøv først med mindre))
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme, sukker og det bløde smør i gærblandingen og rør godt.
- Tilsæt lidt af melet og rør igen.
- Tilsæt resten af melet og ælt dejen i 10 minutter eller til dejen er glat.
- Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke.
- Del dejen til boller (hvert stykke skal veje 80 g) og form til boller.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og kom bollerne på bagepladen.
- Der skal være et par cm afstand imellem hvert bolle, da de hæver lidt i ovnen.
- Dæk bollerne til med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve yderligere 40 minutter.
- Varm ovnen til 200 grader varmluft.
- Bag bollerne i 15-20 minutter eller til de er gennembagte.