Snurre med ramsløgspesto
Vi fortsætter med ramsløgstemaet, da vi har en del tilbage fra weekendens tur, men det er også meget lækkert.
Indtil videre har vi lavet chips af ramsløg og pesto. Og pestoen
blev bagt i en lækker snurre.
Her kan du finde opskriften på Ramsløgspesto
De er perfekte i madpakken eller som tilbehør til aftensmaden.
Hvis du ikke har ramsløg lige ved hånden, så kan du sagtens bruge en anden pesto.
Snurre med ramsløgspesto
25 g gær
1 dl yoghurt naturel
1 dl mælk
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
1 æg
100 g fuldkornsmel (andre meltyper kan også bruges)
1 tsk. salt
300-400 g hvedemel
1 portion pesto
et sammenpisket æg
Opløs gæren i mælken.
Tilsæt yoghurt naturel, olie, salt, sukker og æg og rør det hele godt rundt.
Tilsæt fuldkornsmel og rør igen rundt.
Tilsæt fuldkornsmel og salt og rør det hele godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen indtil du har en glat og smidig dej.
Lad dejen hæve i en time eller en time og 30 minutter.
Rul dejen til et rektangel.
Smør pestoen på og fold dejen ved at folde den ene halvdel over den anden.
Skær dernæst dejen i strimler, og nu skal der snurres.
Skær strimler som foldes sammen til en snurre.
Kom snurrene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
Pensl snurrene med et sammenpisket æg og bag dem i 15-20 minutter.