Hjemmelavet fiskefars - de lækreste fiskefrikadeller

Hjemmelavet fiskefrikadeller er en skøn ret, som både børn og voksne virkelig elsker. De passer perfekt til aftensmaden, men de er også fantastiske i madpakken dagen efter. Mens mange opskrifter på fiskefrikadeller bruger en blanding af laks og torsk, har jeg valgt at gå en anden vej. Jeg bruger kun torsk i mine fiskefrikadeller, fordi jeg synes, at det er en fisk, som de fleste børn kan lide. Torsk har en mild smag og en lækker, fast konsistens, som gør den ideel til fiskefars. Se også Thai fiskefrikadeller

Til et lækkert måltid med fiskefrikadeller kan du lave noget både nemt og lækkert. Hvad siger du til hjemmelavet remoulade eller en cremet tartarsauce og det er slet ikke så svært at lave. For lidt grønt kan du blande en sprød, frisk salat sammen, måske med lidt æble eller avocado for at give den et ekstra pift. Og så må vi ikke glemme kartoflerne - enten som små, krydrede kartoffelbåde i ovnen eller måske en klassisk kartoffelsalat med et twist af friske urter.

Hjemmelavet fiskefars - de lækreste fiskefrikadeller

  • 500 g torskefilet

  • 1 tsk. salt

  • lidt friskkværnet peber

  • 1 lille revet løg eller 1 tsk. løgpulver

  • 1 æg

  • et bundt friskhakket dild eller purløg (kan udelades)

  • 1 dl mælk eller fløde

  • 2 spsk. hvedemel

  • olie og smør til stegning

  1. Hak torskefileterne meget fint.

  2. I en skål tilsætter du torskekødet og salt. Rør godt rundt.

  3. Tilsæt revet løg, æg, hvedemel og lidt af mælken.

  4. Start med at tilsætte 2 spsk mælk i farsen og hæld dernæst mere mælk indtil du har en skøn fiskefars, der hverken er for tynd eller tyk.

  5. Stil farsen i køleskabet i 30 minutter.

  6. Varm en pande op og stil blusset på syv på en skala fra 1-9.

  7. Når panden er varm tilsætter du fedtstof.

  8. Form 1 spsk. fiskefars til en fiskefrikadelle.

  9. Læg en delle på panden og hæld lidt mere fedtstof på panden.

  10. Gentag igen med resten af frikadellerne.

  11. Steg dem i et par minutter og derefter vender du dem og steger videre i 2 minutter.

  12. Skru ned for varmen og steg fiskefrikadellerne færdige på fem på en skal fra 1-9. Det tager cirka 3 minutter.

  13. Du kan også stege fiskefrikadellerne i ovnen.

  14. Smør et ovnfast fad og steg fiskefrikadellerne i 20 minutter ved 200 grader.

Previous
Previous

Sådan laver du hjemmelavet remoulade

Next
Next

Pastasalat med grøntsager