Hjemmelavet persille pesto

Er du på udkig efter en hurtig og nem måde at tilføje masser af smag til dine retter? Så er hjemmelavet pesto det perfekte valg! Denne opskrift på pesto med persille er et frisk og lækkert alternativ til den klassiske basilikum pesto, og du kan lave den på blot få minutter. Hvis du elsker pesto, men ønsker at prøve noget nyt, så er denne opskrift lige noget for dig.

Nem opskrift på pesto med persille

Det er virkelig nemt at lave sin egen pesto, og kræver kun få ingredienser, som du sikkert allerede har i dit køkken. For at lave persille pesto, skal du bruge frisk persille, hvidløg, parmesanost og ristede nødder som mandler eller valnødder. Tilsæt alle ingredienserne i en blender, hæld en god mængde olivenolie, og blend det hele, indtil du får en glat og cremet persille pesto.

Hvis du ikke har persille, eller bare vil variere smagen, kan du nemt erstatte persillen med andre grønne ingredienser som spinat, rucola eller selvfølgelig klassisk basilikum. Hvis du foretrækker en vegansk version, kan du også undlade osten – pestoen smager stadig fantastisk uden, og du får en frisk, grøn pesto, der passer til mange forskellige retter.

Læs også:opskriften på den bedste kebab chili

Serveringstips

Hjemmelavet pesto kan bruges på mange forskellige måder i din madlavning. Her er mine foretrukne måder  at nyde hjemmelavet pesto på:

  • Vend kogt pasta i pesto for en hurtig og lækker ret, der er fyldt med smag. Denne nemme ret er perfekt til travle hverdage.

  • Server pesto som dip til friskbagt brød eller sprøde grøntsagsstænger. Det er en nem snack , som altid er et hit blandt gæsterne.

Brug pesto som marinade til kylling, fisk eller grøntsager, før du griller eller bager dem. Det giver retten en frisk og intens smag, som alle vil elske.

Brug pesto som topping på pizza.

Vil du have flere idéer til, hvordan du kan bruge din hjemmelavede pesto til? Prøv min opskrift på pestostang og bruchetta med pesto og ost

til et glas skal du bruge:

  • 75 g frisk persille (kan erstattes af spinat, rucola eller basilikum)

  • 30-40 g revet parmesan

  • 50 g pinjekerner (kan erstattes af valnøder, hasselnødder eller solsikkekerner)

  • 1 dl olivenolie

  • 1-2 fed hvidløg

  • saften af ½-1 citron

  • salt

  1. Kom parmesan, eventuelt ristet mandler, olivenolie, hvidløg og persille i en blender.

  2. Blend langtsomt i 1-2 minutter.

  3. Smag din pesto med salt og citronsaft.

    Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne, hvad du synes om den.

Previous
Previous

rissalat

Next
Next

Melonsalat med halloumi