Inchiliadas med kylling
Enchiladas med kylling er en mexicansk ret, der smager fantastisk og er super nem at lave. Det tager kun 30 minutter t lave, så du kan nyde din aftensmad på ingen tid.
Lad mig fortælle dig, hvorfor jeg er helt forelsket i denne ret. Det hele starter med bløde tortillapandekager, som du fylder med krydret kylling. Det tager bogstaveligt talt et øjeblik at tilberede kyllingen med nogen dejlige krydderier, og mens den steger, kan du forberede en simpel tomatsovs. Du skal bare lade nogle tomater og krydderier koge sammen, og voila! Du har den perfekte sovs til at hælde over dine enchiladas. Når din kylling er klar, er det tid til at samle det hele. Du lægger en god portion kyllingefyld i hver tortillapandekage, ruller dem sammen og lægger dem i en form. Drys masser af smeltet ost på toppen og noget af tomatsovsen.
Så er det bare at sætte formen i ovnen og lade dine enchiladas bage, indtil osten er dejligt smeltet og gyldenbrun. Mens de bager, kan du nemt lave
og
Guacamole tilføjer en skøn, cremet smag, og tomatsalsaen giver et let spark af chili.
Servere også kogte ris til retten.
Så der har du det - enchiladas med kylling, en smagfuld og lynhurtig middagsløsning på kun 30 minutter. Det er den perfekte måde at forkæle dig selv og din familie på en travl hverdagsaften. Så tag et par tortillapandekager, nogle kyllingestykker og en god portion smil, og lav denne skønne ret. Du vil ikke fortryde det!
Til madpandekagerne. Så kan det ikke blive bedre.
Se også:
Mexicansk kødfyld til madpandekager
Inchiliadas med kylling
- 400 g kyllingebryst ((stegt eller kogt))
- 2 spsk olie
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (hakket)
- 2 dåser hakkede tomater
- 1½ tsk spidskommen
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk paprika
- 1 tsk chilipulver
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse majs
- salt og friskkværnet peber
- 8 tortillapandekager
- 150 g revet ost
- evt. hakket persille eller koriander til pynt
- Skær det tilberedte kylling i passende stykker.
- Svits løg og hvidløg i et par minutter.
- Tilsæt dåserne med de hakkede tomater og krydderierne og lad tomatsaucen simre i 20 minutter.
- Smag tomatsaucen til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld halvdelen af tomatsaucen i en skål.
- Tilsæt kyllingekød, kidneybønner og majs i tomatsaucen.
- Lad tomatsaucen koge i yderligere 3 minutter.
- Smag tomatsaucen igen med salt og peber.
- Hæld halvdelen af tomatsaucen(uden fyld) i et ovnfast fad.
- Fordel kyllingefyldet og og halvdelen af osten på tortillapandekagerne.
- Hæld resten af tomatsaucen ovenpå madpandekagerne og drys resten af osten.
- Gratiner retten i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Til sidst skal du pynte med friskhakket koriander eller persille.
- Servere med ris, guacamole, creme fraiche og salsa.