Jordskokkesuppe - nem opskrift på suppe med jordskokker
Mange står måske lidt forvirrede overfor jordskokker og ved ikke helt, hvad de skal gøre med dem. Men sandheden er, at jordskokker kan laves på utallige måder. Du kan lave chips af jordskokker – en sprød og skøn snack, der giver en anderledes oplevelse. Eller prøv at kreere en luftig mos af jordskokker, der både er fyldt med smag og overraskende konsistens.
En anden lækker idé er at bage jordskokkerne i ovnen sammen med en masse rodfrugter, der passer perfekt tilbehør til diverse retter.
Men denne her gang får du opskriften på Jordskokkesuppe, der både kan nydes som forret hovedret eller til hyggelig natmad. Denne varme og fyldige suppe kan virkelig give en følelse af velbehag og mæthed, uanset hvornår du vælger at nyde den.
nyd Jordskokkesuppe med lækre toppings
Og så kommer prikken over i'et - toppings til din Jordskokkesuppe. Lad mig give dig et par idéer - sprødstegt bacon, der lægger en saltet smag til suppen. Eller gå den hjemmelavede vej med Rugbrødschips, der tilføjer lidt sprødt .
For et strejf af friskhed og farve, drys rigeligt med friskhakket persille over suppen. Hvis du ønsker at tage smagsoplevelsen et skridt videre, kan du erstatte persillen med et par dråber hjemmelavet persilleolie. En drøm at lave, du skal blot blende frisk persille med olie ved hjælp af en minihakker eller en blender.
Så er der ikke længere grund til at være usikker på, hvad du skal gøre med jordskokkerne. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser.
Jordskokkesuppe - nem opskrift på suppe med jordskokker
500 g jordskokker
250 g kartofler (kan erstattes af selleri )
250 g gulerødder
1-2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk. tørret timian
8 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
saften af kvart citron
1 dl piskefløde
purløg
salt og friskkværnet peber
Skræl alle grøntsagerne.
Skær gulerødder, jordskokker, selleri eller kartofler i grove tern.
Svits løg og hvidløg og tørret timian i et par minutter.
Tilsæt jordskokker, grøntsager, vand, bouillon og citronsaft i gryden og kog suppen op.
Lad suppen koge under låg i 15-20 minutter.
Tilsæt dernæst piskefløde og kog suppen videre i et par minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.
Smag suppen med citronsaft, salt og peber.
Pynt med klippet purløg.