Kylling Korma Opskrift på en mild krydret indisk ret

Kylling Korma er en velsmagende ret fra det indiske køkken, der er elsket over hele verden. Den er mild, cremet og krydret, men den er ikke spor stærk, hvilket gør den til en favorit hos både børn og voksne. Det bedste ved kylling korma er, at den er nem at lave selvom ingredienslisten er lang. Du behøver ikke være en professionel kok for at lave denne lækre ret.

Jeg anbefaler, at du marinere kyllingen i god tid. På den måde får vi mere smag i kyllingen og kyllingekødet bliver også mør ved tidlig marinering. Marinaden består normalt af yoghurt og en række velsmagende krydderier som ingefær, hvidløg, spidskommen og koriander. Når du har marineret kyllingen, kan du lade den trække i køleskabet i mindst en time eller endnu bedre natten over for at få den mest smagfulde oplevelse.

Du kan tilpasse retten efter din egen smag. Hvis du kan lide det stærkere, kan du tilføje lidt mere chili.Når du serverer Kylling Korma, kan du spise det med hjemmebagte naanbrød eller ris. Lidt frisk koriander eller mynte på toppen giver en frisk smag, der passer godt til retten.

Så prøv at lave Kylling Korma næste gang, du laver mad. Det er en god og velsmagende ret, du vil elske den.

Prøv også: Opskrift på skøn Butterchicken

Kylling Korma Opskrift på en mild krydret indisk ret

  • 500 g kyllingebryst, skåret i tern

  • 1 spsk. garam masala

  • ½ finthakket frisk chili

  • 1 tsk. stødt gurkemeje

  • 1 tsk. mild paprika

  • 1 tsk. stødt kardemomme (kan udelades)

  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk. friskrevet ingefær

  • saften fra ½ lime

  • 1,5 dl græsk yoghurt

  • 2 rødløg skåret i skiver (til sauce)

  • 140 g tomatpuré (til sauce)

  • en stor dåse kokosmælk (til sauce)

  • salt og friskkværnet peber

  • olivenolie eller kokosolie til stegning

  • koriander til pynt

  • cashewnødder til topping

  1. Vend kyllingestykkerne i marinade så alle kyllingestykker bliver dækket af marinaden.

  2. Marinere kødet i god tid gerne mindst 2 timer.

  3. Sautere løgene i cirka 10 minutter ved middel varme under omrøring til de bliver bløde.

  4. Kom kyllingestykkerne og marinaden i gryden og steg kyllingestykkerne i cirka 5 minutter.

  5. Tilsæt tomatpuré og kokosmælk, læg låg på og lad retten simre i 30 minutter.

  6. Smag til med salt og friskværnet peber.

  7. Servere retten med ris, hjemmelavet naanbrød, indisk myntedip og et drys frisk koriander.

indisk korma med kylling

Previous
Previous

Vandmelonsalat med feta

Next
Next

Kyllingenuggets lavet i en airfryer