Luftig chokolademousse med mælkechokolade
Chokolademousse er den perfekte dessert til nytårsaften, der vil imponerer dine gæster med sin bløde og luftige konsistens. Denne lækre dessert smager himmelsk og kan nemt forberedes dagen før, så den får tid til at sætte sig i køleskabet. Derfor er chokolademousse ideel som gæstedessert.
En af de bedste ting ved denne chokolademousse er, hvor nem den er at lave. Du behøver kun 4 ingredienser: chokolade, æg, sukker og piskefløde. Vi har brugt mælkechokolade, men hvis du foretrækker mørk chokolade, kan du nemt erstatte mælkechokoladen med den mørke variant.
Vil du eksperimentere med smagen? Prøv at tilføje en chokolade med smag, såsom orange, mint eller karamel. Du kan også give din chokolademousse et ekstra twist ved at tilsætte lidt kaffe til chokoladen.
Gør din nytårsaften ekstra speciel med denne nemme, men imponerende chokolademousse, der helt sikkert vil glæde dine gæster.
Luftig chokolademousse med mælkechokolade
100 g mælkechokolade
2 æggeblommer
2 spsk sukker
2 æggehvider
2 dl piskefløde
evt. friske bær til pynt
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Bland æggehviderne i chokoladeblandingen og vend det forsigtigt rund.
Pisk fløden til let skum.
Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademoussen og fordel moussen i 3-4 portionsglas.
Nu skal moussen sætte sig på køl i cirka 3 timer og servere eventuelt. med friske bær, revet chokolade, guldstøv, flødeskum eller hakkede nødder.