Lys gløgg lavet med krydderurter og æblemost

Vi besøgte Økologihaven på en madmesse og smagte den mest fantastiske alkoholfri gløgg. Den var så lækker, at vi bare måtte have opskriften. Vi har tilpasset den til vores egen smag, og nu tænker du måske: Hvorfor gløgg nu? Godt spørgsmål! Men hvorfor ikke nyde gløgg året rundt? Det er en hyggelig og velsmagende drik, der kan nydes på alle tider af året. Prøv vores opskrift på alkoholfri gløgg og gør enhver dag lidt mere speciel!

  • 1,5 l æblemost

  • 1 citrontimian, citronverbena eller citronmelisse

  • 1 kanelstang

  • 3 hel kardemomme

  • 20 g havsalt

  • ½ stk Sichuan peber (kan erstattesaf sort peber eller chili)

  • 3 nelliker

  • 1 stjerneanis

  • 35 g ingefær

  • 1 laurbærblad

  • 1 stang citrongræs

  • saften af 2-3 citroner

  • 2-3 spsk sukker efter smag

  1. Kog æblemost op.

  2. Tilsæt alle ingredienserne og kog det op i cirka 20 minutter.

  3. Sluk for gryden, og lad den trække natten over.

  4. Dag 2: Sigt gløggen og smag til med sukker og citronsaft.

Previous
Previous

Pastaret med oksekød, grøntsager og en tomat/flødesovs

Next
Next

Suppe med kylling og fersken