Marineret kalvespyd - lækre kalvespyd stegt i ovn
Jeg har lavet de lækreste kalvespyd, der er marineret i en lækker kombination af sojasauce, honning, friskpresset citronsaft og skønne krydderier. Marinaden giver ikke kun spydende en fantastisk mørhed, men tilføjer også en lækker smag.
For at lave de her velsmagende kalvespyd, starter jeg med at blande en marinade bestående af sojasauce, honning, citronsaft og en blanding af dine foretrukne krydderier. Du kan eksperimentere at tilføje nogen af dine yndlings krydderier såsom hvidløgspulver, paprika, spidskommen eller timian.
Efter at have skåret kalvekødet i terninger marinere kalvekødet og lader dem trække i mindst en time for at sikre, at smagen trænger dybt ind i hvert stykke kalvekødet. Hvis du har tid, kan du lade dem marinere i køleskabet natten over for en endnu mere intens smag. Efterfølgende kommer jeg kalvekødet på spyd og kommer dem på en bageplade og steger dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 15-20 minutter eller indtil de bliver møre. Alternativt kan du grille dem over medium varme i cirka 10-12 minutter, eller indtil de er perfekt tilberedt.
Du kan servere denne Kartoffelsalat med bagte kartofler og dild
eller
Kartoffelsalat med bearnaisesmag
eller
Der er virkelig ingen grænser for, hvordan du kan servere disse kalvespyd. Lad din fantasi løbe løs og skab spændende og velsmagende kombinationer.
Uanset hvordan du vælger at servere dine kalvespyd, vil du uden tvivl imponere dine gæster med det møre kød, den lækre marinade og det fantastiske smagsoplevelse.
Marineret kalvespyd - lækre kalvespyd stegt i ovn
500 g kalvekød skåret i små firkanter eller store tern
2-3 spsk. olivenolie
2 spsk. sojasauce
1 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidløgspulver
½ tsk. løgpulver (kan udelades)
1 knsp. cayennepeber eller chilipulver
½ tsk. salt
½ tsk. peber
Hvis du bruger træspyd, så skal de lægges i blød i lunkent vand i 30 minutter inden du bruger dem.
Alle ingredienserne til marinaden kommes i en stor skål og rør det sammen til en marinade.
Rens kødet for sener og skær kødet i tern.
Kødet kommes i skålen med marinade og vend det godt så alle kødstykker er dækket af marinade.
Kom det på spyd og kom spydende på en bageplade eller et ovnfast fad.
Steg kalvespyd ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.