Nem opskrift på kagecreme
I dag vil jeg gerne dele en simpel og velsmagende opskrift på hjemmelavet kagecreme. Det bedste ved denne opskrift på kagecreme er, at den er super hurtig at forberede, og resultatet er langt mere lækkert end den kagecreme, du kan købe i pulverform.Du kan bruge kagecreme som fyld i kager, som et lag i lagkager, eller til at lave de mest vidunderlige desserter som trifli eller fyldte tærter.
Hvis du følger denne opskrift, vil du altid få en glat og perfekt kagecreme.
Nem opskrift på kagecreme
- 2 dl sødmælk
- 1 æg
- 3 spsk sukker
- 20 g majsstivelse
- 1 vaniljestang ((eller 2 tsk vaniljesukker))
- Start med at flække vaniljestange på langs - brug en skarp kniv.
- Skrab kornene ud.
- Bland vaniljekorn med sukkeret.
- Hæld ½ dl mælk op i en lille skål og rør majsstivelsen ud i mælken.
- Hæld resten af mælken og ægget i en tykbundet gryde.
- Tilsæt sukker og vaniljekorn.
- Tilsæt gerne vaniljestangen i cremen.
- Tænd for bluset (på en skala fra 6 ud af 9) og pisk hele tiden.
- Når cremen begynder at koge kommer du den udrørte majsstivelse i cremen. Hæld det i cremen lidt ad gangen imens du fortsat pisker.
- Pisk videre imens kagecremen stivner.
- Have lidt tålmodighed det kan tage nogen få minutter.
- Når du er tilfreds med konsistensen hælder du kagecremen i en skål.
- Nu skal cremen afkøles.
Kagecremen kan holde sig i et par dage i køleskabet.