Oksekødsfrikadeller - lækre krydret frikadeller stegt i ovn
Frikadeller behøver ikke nødvendigvis at være lavet med svinekød, tvært imod. Oksekødsfrikadellerne er et godt alternativ. Disse oksekødsfrikadeller er krydret med timian, basilikum, oregano og hvidløg, hvilket giver dem en græsk lækker smag. Du kan også med fordel eksperimentere med andre krydderier for at tilpasse smagen præcis efter dine præferencer Fx tørret chili, paprika eller cayennepeber.
For en saftig og sprød skorpe er det en rigtig god ide at tilberede oksekødsfrikadellerne i ovnen. Dette gør at de forbliver saftige indeni og samtidig får en lækker, sprød gylden stegeskorpe. Og fordelen er også, at du kan stege 22 små frikadeller på en gang i ovnen.
Oksekødsfrikadellerne er et perfekt valg til både aftensmad, en velsmagende frokost eller som en del af din madpakke.
til frikadellerne kan du servere alt fra kartofler, grøntsager og en frisk let salat. Men Du kan også nyde dem i pitabrød eller fladbrød.
Jeg vil anbefale dig, at du med fordel laver en stor portion oksekødsfrikadeller og fryse dem ned. På den måde har du altid velsmagende frikadeller klar til at nydes på de mest travle dage.
Hvis du er på udkig efter flere spændende frikadelleopskrifter, så kan du finde inspiration her:
Græske frikadeller med feta Skønne Fiskefrikadeller
Oksekødsfrikadeller - lækre krydret frikadeller stegt i ovn
400 g hakket oksekød
½-1 tsk. salt
1 revet løg (revet)
2 fed hvidløg
1 æg
2 spsk. rasp
1 tsk. oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. basilikum
Rør farsen med salt.
Tilsæt revet løg, presset hvidløg, æg, rasp og krydderier og rør igen i farsen.
Kom farsen på køl i 30 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir og form farsen til 22 små frikadeller.
Kom frikadellerne på bagepladen og steg dem ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter.