Ovnstegte græske frikadeller

Skønne græske frikadeller, nemt tilberedt i ovnen, sparer dig masser af tid og opvask. Kombinationen af cremet feta, saftige oliven, soltørrede tomater og aromatisk hvidløg giver dem en autentisk græsk smag, der leder tankerne mod Middelhavet. Perfekte til en nem, smagfuld middag, der bringer en lille bid af Grækenland direkte til dit bord. Nyd dem med en frisk salat eller som en del af et større måltid, og lad de vidunderlige smagsnuancer imponere dine smagsløg.

Opskriften giver 15frikadeller

  • 50 g fetaost

  • 25 g soltørrede tomater

  • et lille løg

  • 1-2 fed hvidløg

  • 1 håndfuld bredbladet persille

  • 500 g hakket oksekød

  • 1 æg

  • 5 oliven uden sten

  • 2 spsk rasp

  • 1 spsk tørret oregano

  • ½ tsk tørret timian

  • 1 tsk salt

  • friskkværnet peber

  1. Hak fetaosten fint og hak de soltørrede tomater og oliven fint.

  2. Riv løget og hak hvidløgsfedet meget fint.

  3. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør farsen godt sammen.

  4. Form til frikadeller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  5. Bag frikadellerne ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.

  6. Hvis frikadellerne afgiver lidt fedt under stegningen kan det nemt fjernes med en kniv.

  7. Tjek om frikadellerne er færdige ved at stikke dem med en gaffel. Hvis frikadellen bliver hængene er frikadellen færdig, hvis den slipper så skal de en tur i ovnen igen.

Previous
Previous

Æggewrap med kylling og avocado

Next
Next

Få opskriften på den populære iskaffe - dalgona kaffe