Ramsløgspesto - lækker opskrift på hjemmelavet pesto
Ramsløgsæsonen er begyndt og det betyder, at det er tid til at lave ramsløgspesto. Det er faktisk meget nemt at lave.
I weekenden var vi ude og sanke ramsløg, og vi har fundet et sted, hvor ramsløg vokser, og planen er at stedet også skal få besøg af mig næste år.
Ramsløgspesto kan bruges som klassisk pesto. Du kan komme det i en marinade til kylling, som smørelse til sandwich, i pastaretter, i dressinger eller komme dem i bagværk. Du kan faktisk bruge ramsløgspesto til de samme ting som en klassisk pesto.
Ramsløgspesto - lækker opskrift på hjemmelavet pesto
3 håndfulde ramsløgsblade (brug mindre hvis du vil undgå en skarp smag af hvidløg)
1 lille bundt persille
50 g afskallede mandler
30-40 g groftrevet parmesan
saft af ½ citron
1-2 dl olie uden smag (olivenolie kan også bruges, men olivenolien kan være ret kraftigt i smagen)
Kom alle ingredienserne op i en blender og blend det til en glat masse.
Du kan også benytte en stavblender.
Smag til med salt og peber og eventuelt mere olie.