Sådan laver du chips af ramsløg

Det er blevet forår, og det betyder, at man kan finde ramsløg i naturen. I weekenden har vi sanket en hel masse ramsløg, så hele næste uge står den på ramsløg. Blandt andet har vi planer om at lave pesto, mayonnaise, ramsløgsalt og meget meget mere, så du kan godt glæde dig.

Har du nogensinde smagt ramsløgschips? De smager hen af Sour Cream Onion, hvis du i hvert fald krydr dine chips med en smule løgpulver. Ikke dårligt ikke?

Hvis du er vild med chips, så skal du virkelig overveje at lave de her chips, som er et sundere alternativ til købte chips.

Sådan laver du chips af ramsløg

  • 2 håndfulde ramsløgsblade

  • salt

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1½ tsk. løgpulver (kan udelades og eventelt erstattes med andre krydderier fx dild eller oregano)

  1. Skyl ramsløg og lad dem dryppe af i en sigte.

  2. Kom ramsløgsblade i en skål og kom olivenolie, salt og løgpulver i skålen.

  3. Ryst skålen eller bland det godt med hænderne.

  4. Fordel bladene på bageplade beklædt med bagepapir (de skal ikke overlappe hinanden)

  5. Bag dem i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i cirka 10-15 minutter til de er sprøde og lidt brune.

  6. Fjern eventuelt stilken, da den ikke bliver sprød.

  7. Kom ramsløgsbladene på et stykke køkkenrulle, De skal dryppe lidt af.

Du kan krydr dine ramsløgschips med dine yndlings krydderier fx dild, oregano, paprika eller et grillkrydderi.

Previous
Previous

Ramsløgspesto - lækker opskrift på hjemmelavet pesto

Next
Next

Chili con carne med kylling