Sådan laver du sprøde pommes fritter i ovn

At lave sprøde pommes frites i ovnen behøver ikke at være svært, men det kræver tålmodighed, omhu og en lille smule kærlighed. Hvad der er endnu bedre er, at du ikke behøver at lade dem svømme i olie for at opnå den ønskede sprøde konsistens. Lad mig fortælle dig, hvordan du får, dine hjemmelavede pommes frites perfekt sprøde.

Du skal starte med at skære dine rå kartofler i ens stave eller skiver. Dette tip er afgørende for at sikre, at pommes fritterne bliver tilberedt ensartet. Men her kommer det andet tip - før du bager dem i ovnen, skal du lade kartoflerne trække i koldt vand mindst en time. Dette vil hjælpe med at fjerne overskydende stivelse fra kartoflerne og gøre dem klar til stegning. Det er vigtigt at skifte vandet et par gange for at sikre, at så meget stivelse som muligt fjernes. Jo længere kartoflerne ligger i det kolde vand, jo sprødere bliver de. Efter de har været i isvand skal du lade kartoflerne koge i en smule eddike og salt  i et kort øjeblik. Eddike hjælper med at blødgøre kartoflerne lidt, hvilket er vigtig for at opnå den sprøde ydre og den bløde indre, som vi elsker ved pommes frites. Efter kogningen skal du lade kartoflerne køle helt af i køleskabet eller i fryseren.

Sådan laver du sprøde pommes fritter i ovn

  • 4 bagekartofler

  • 1 spsk. god salt

  • 2 spsk. lagereddike

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. tørret timian eller et andet krydderi

  • et par isterninger

  1. Fyld en skål op med vand.

  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde ensartet stave.

  3. Kom kartoflerne i vandet. Hvis du har isterninger, så smid et par i vandet.

  4. Lad kartoflerne trække i vandet mindst 10 minutter, men gerne 2 timer. Hæld vandet fra kartoflerne et par gange og erstatte det med nyt vand. Vi skal fjerne alt stivelse fra kartoflerne så kartoflerne bliver sprøde.

  5. Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem og fyld gryden igen med vand til kartoflerne er dækket.

  6. Tilsæt salt og eddike i vandet.

  7. Bring kartoflerne i kog.

  8. Når vandet koger slukker du for varmen.

  9. Lad kartoflerne trække i gryden i 3 minutter.

  10. Hæld vandet fra kartoflerne.

  11. Nu skal kartoflerne afkøle helt af.

  12. Bred et rent viskestykke på en rist og kom kartoflerne ovenpå viskestykket. Dæk dem til med et andet viskestykke.

  13. Det tager ret lang tid til kartoflerne bliver kolde, derfor kom jeg kartofler i fryseren i cirka 20 minutter.

  14. Kom de afkølede kartofler i en frysepose og tilsæt olivenolie, salt og eventuelt. timian.

  15. Ryst posen godt og fordel fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kartoflerne må ikke overlappe hinanden.

  16. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

  17. Steg fritterne i ovnen i cirka 25-30 minutter.

  18. Luk dampen ud et par gange ved at åbne ovnlågen en smule.

Previous
Previous

Sød kartoffel fritter - Lækre sprøde fritter bagt i ovn

Next
Next

Tyrkisk linsesuppe - lækker suppe fra tyrkiet