Sådan laver du langtidssimret Osso buco
Langtidsstegt Osso Buco er den perfekte ret til en hyggelig middag. Denne klassiske italienske ret er kendt for sin intense smag og møre kød, der falder af benet efter flere timers langsom tilberedning. Med simple ingredienser som kalveskank, grøntsager, vin og krydderier kan du skabe en smagsoplevelse i dit eget køkken. Følg min nemme opskrift og imponer dine gæster med en autentisk Osso Buco, som alle vil elske.
4 kalveskank eller okseskank (1 kg)
3 spsk hvedemel
olivenolie til stegning
4 gulerødder
3 stængler bladselleri (kan erstattes af ½ selleriknold, 1 persillerod eller en pastinak)
2 porre
1 stort løg
4 fed hvidløg
5 dl oksefond (eller 5 dl vand plus en terning oksebouillon)
2 dl hvidvin
1 dåse hakkede tomater
3 spsk tomatpuré
2 laurbærblade
1 kvist frisk timian eller rosmarin
Rens grøntsagerne og skær dem i passende stykker.
Hak hvidløg fint.
Dup osso buco tøre med et stykke køkkenrulle, rids kødet 4 steder rundt i kanten - så undgår du at de krøller under bruningen. Du skal blot ridse kødet og ikke skære i det. Vend hvert stykke kød i mel salt og peber.
Brun kødstykkerne i smør på begge sider. Læg dem til side på en tallerken.
Svits grøntsagerne i fedtstof i et par minutter .
Hæld hakkede tomater, laurbær, rosmarin eller timiankviste, tomatpuré og vin i gryden.
Kom de fire kødstykker i gryden og hhæld bouillon ved
Rør rundt i gryden og drys med salt og friskkværnet peber.
Skru ned for varmen og nu skal gryderetten hygge sig i 3 timer under lå.
Smag til med salt og peber og server med et drys gremolata samt kartoffelmos, kartoffelbåde eller risotto.