Sish tawook - Arabisk grillet kyllingespyd
Shish tawook er en utrolig populær spise inden for det mellemøstlig og det tyrkiske køkken. Det er grillet kyllingespyd, som er kendt for deres krydret og saftige karakter.
Ordet Shish kommer oprindeligt fra det tyrkiske sprog og betyder simpelthen grillet, og tawook referere til kylling eller en form for fugl på arabisk. Retten har sine rødder dyb forankret i det libanesiske og det palæstinensiske køkken, men Shish tawook har spredt sig langt ud over disse grænser, og er kendt og elsket i hele Mellemøsten og en stor del af Nordafrika, hvor den nydes og værdsættes.
Traditionelt bliver kyllingestykkerne marineret i en smagfuld blanding af yoghurt, frisk citronsaft, hvidløg, god olivenolie og en blanding af krydderier som spidskommen, paprika og koriander og en smule chilepulver eller cayennepeber. Denne marinade trænger ind i kødet, hvilket giver kyllingekødet smag og saftighed.
Efter at have hvilet i marinaden kommes kødet på spyd og grillet enten over glødende kål eller på en varm grillpande, hvilket giver kødet en lækker røget smag. Du kan også stege kødet i ovnen, og det har jeg valgt at gøre.
Shish Tawook serveres typisk med en række andre lækre arabiske specialitetter f.x hummus
tabouleh
(en salat lavet med bulgur, frisk persille, saftige tomater og frisk mynte)
og
arabisk
Retten kan også nydes med ris eller som fyld i wraps eller
I dag vil jeg med glæde dele opskriften på Shish Tawook med dig, og jeg har planer om at dele endnu flere autentiske opskrifter på arabisk mad i fremtiden på madsynet.dk.
Du kan også følge mig på Instagram
og Facebook
hvor du vil finde masser af inspiration,
opdateringer og opskrifter på arabisk mad.
Udover Shish Tawook kan du også finde andre lækre opskrifter på madsynet.dk. Hvad med at prøve
eller
Der er masser af spændende muligheder, som du kan lave i dit eget køkken og nyde med familie og venner. Jeg håber, at du føler dig inspireret til at kaste dig ud i at lave Shish tawook i dit eget køkken og opleve den autentiske smag af det mellemøstlige køkken.
Sish tawook - Arabisk grillet kyllingespyd
500 g kyllingebryst, skåret i tern
1/4 dl olivenolie
3 spsk citronsaft
3-4 spsk yoghurt naturel
3-4 fed hvidløg, knust
2 tsk spidskommen
1 tsk mild paprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
½ tsk peber
I en skål blander du olivenolie, citronsaft, yoghurt, knust hvidløg, spidskommen, paprika, koriander salt og peber og bland det godt sammen.
Tilsæt kyllingestykkerne til marinaden. De skal være godt dækket af marinaden.
Marinere kødet i køleskabet mindst en time.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Kom kyllingestykkerne på spyd cirka 5 stk på hver spyd.
Placere dem på en bageplade med bagepapir og steg Shish tawook i cirka 8-12 minutter i ovnen. Det afhænger af din ovn, hvornår de lækre spyd er færdige.
Lad shish tawook hvile i et par minutter.
Du kan komme grøntsager sammen med Shish tawook på spydene f.x skiver af løg peberfrugt eller cherrytomater.