Tomatsalsa med chili

Laver du din egen tomatsalsa, kan du godt vente farvel til de købte versioner I supermarkedet!Det er både sjovt og nemt at lave, og så smager det bare så meget bedre. Når du laver tomatsalsaen selv, kan du tilpasse smagende,  så den bliver lige præcis, som du bedst kan lide det. Brug gode modne tomater- det er tomaterne der giver din tomatsalsa en virkelig lækker sød smag. Friske danske tomater om sommeren er perfekte i en tomatsalsa. Tilføj lidt chili for at give lidt styrke og frisk koriander for den autentiske mexicanske smag. Koriander kan naturligvis nemt udelades og erstattes af f.x persille.

Denne tomatsalsa er ikke kun god til mexicansk mad f.x tacos eller som en dip til Nachos. tomatsalsaen kan også pifte næsten hvad som helst, lige fra en burger og sommerens grillretter.

Et lille tip: Salsaen bliver kun bedre af at stå og trække i køleskabet i nogen timer, så smagen kan udvikle sig. Og så kan den holde sig frisk i 2-3 dage, hvis du opbevare tomatsalsaen i en lukket beholder. Se også: Hjemmelavet chiliolie

Tomatsalsa med chili

  • 3 mellemstore tomater

  • et lille løg

  • 1 fed hvidløg

  • ½ rød frisk chili (ønsker du tomatsalsaen stærkere tilsætter du 1 hel chilifrugt)

  • ½ limefrugt (smag din salsa med eventuelt mere limesaft)

  • 2 spsk. olivenolie

  • 30 g frisk koriander (hvis du er vild med koriander, så tilsæt gerne mere)

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. sukker

  1. Pil løg og hvidløg.

  2. Hak løg, hvidløg og chili fint.

  3. Hak tomaterne også fint og hæld tomatblandingen i en skål.

  4. Pres limesaft over tomaterne og tilsæt olivenolie.

  5. Hak koriander groft og tilsæt det i salsaen.

  6. Tilsæt salt og sukker.

Previous
Previous

Pasta med kantareller og tyrkisk pølse

Next
Next

Lækker opskrift på æblechutney med friske figner