Veganske burgerboller - opskrift på luftige burgerboller
Spar penge ved at lave burgerbollerne selv. Jeg synes, at de burgerboller man køber er ofte tørre og kedelige. Disse burgerboller er saftige, bløde og luftige.
Veganske burgerboller - opskrift på luftige burgerboller
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 600 g hvedemel
- 200 g fuldkornsmel
- 4 spsk olie
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- sesamfrø til topping
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt sukker, olie og fuldkornsmel og rør rundt.
- Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen til du har en glat og smidig dej. Dejen skal slippe skålen. Det tager cirka 10 minutter.
- Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i en time.
- Kom dejen på et meldrysset bor og del den i 2 dele.
- Form syv boller af hvert stykke.
- Pensl bollerne med vand og dyp den øverste del i sesam.
- Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter gerne længere.
- Forvarm ovnen til 220 grader alm. ovn.
- Bag de veganske burgerboller ved 220 grader i cirka 12-14 minutter og lad burgerbollerne køle af på en bagerist.