Aloo gubi - lækker indisk vegetarret med kartofler og blomkål

Aloo gobi er en vegetarisk ret fra det nordlige Indien som består af kartofler, blomkål og en masse indiske krydderier.

Denne ret er både budget venlig og nem at lave, hvilket gør den til et perfekt valg til en vegetarisk aften eller frokost. Med sin skønne smag og aromaer er Aloo gobi er virkelig en skøn ret, der kan nydes som den er, eller serveres med ris og nann brød.

Min opskrift på Aloo gobi er godt krydret men ikke spor stærk. Hvis du ønsker retten stærk, kan du tilføje en finthakket frisk chili eller cayennepeber eller chiliflager.

Hvis du ønsker at tilføje lidt protein kan du tilsætte kikærter, en dåse kidney bønner eller linser til retten. Det gør man ikke normalt men det passer til retten, og giver en mere mæthedsfølelse.

Aloo gobi er virkelig nem at lave, og selvom listen af ingredienser kan virke lang, er det næsten umuligt at fucke retten op. De fleste ingredienser har du sikkert allerede. Kartofler og blomkål mætter godt og de varme krydderier som gurkemeje, koriander, spidskommen, garam masala, sammen med løg og hvidløg og ingefær skaber en dyb og afmatisk smag.

Aloo gobi serveres traditionelt som en hovedret og kan nydes med fisklavet naan og basmati ris.

Aloo gubi - lækker indisk vegetarret med kartofler og blomkål

  • 300 g kartofler

  • 2 finthakkede løg

  • 3 fed hakkede hvidløg

  • 2 spsk. friskrevet ingefær

  • ½ tsk. stødt spidskommen

  • 1 tsk. stødt koriander

  • 1 tsk. stødt gurkemeje

  • 1½ tsk. garam masala

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 3 dl vand

  • 1 blomkål i buketter

  • salt og friskkværnet peber

  • ½ lime

  • frisk persille eller koriander til pynt

  • 1 frisk chili

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter. De skal ikke være helt møre.

  2. Hak løg og hvidløg fint og riv ingefær.

  3. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i et minut.

  4. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og steg krydderierne med i 30 sekunder.

  5. Tilsæt hakkede tomater, kartofler og blomkål og lad det simre under låg til kartofler og blomkål er møre.

  6. Smag retten med salt, friskkværnet peber, limesaft og lidt limeskal.

  7. Pynt retten med friske korianderblade eller persille og friskhakket chilifrugt.

Previous
Previous

Vegetar moussaka - Den bedste opskrift

Next
Next

Pasta med kantareller og tyrkisk pølse