Arabisk moussaka

Jeg arbejder hårdt på at udvikle og forbedre Madsynet.dk, og jeg vil nu præsentere  mine tanker med jer. Jeg er i fuld gang med at skabe en ny hjemmeside, der vil fokusere på autentisk arabisk mad samt nemme opskrifter på både hovedretter og bagværk. På Madsynet.dk vil du finde den autentiske smag af det arabiske køkken. Via mine opskrifter ønsker jeg at bringe arabisk smage i dit køkken. Fra krydrede shawarma/kebab, til sprøde falafler og søde baklava-dessert. Mine opskrifter vil være simple at følge men lækre at nyde.

Den nye hjemmeside vil ikke kun indeholde arabiske opskrifter, men også artikler om krydderierne, man ofte bruger i det arabiske køkken, ingredienser og traditioner indenfor arabisk madlavning.
Mange af os har en travl hverdag, og at finde tid til at lave mad er ikke altid nem. Derfor vil Madsynet.dk have fokus på nemme madopskrifter, som du kan lave f.x på 30 minutter.

Moussaka er en elsket ret, der findes i forskellige versioner rundt om i verden. Den græske moussaka er nok den mest kendte, men det er værd at bemærke, at det arabiske køkken også har sin egen lækre fortolkning af denne ret. Den arabiske moussaka minder om den græske udgave, men med et tvist af arabiske krydderier, der giver en ekstra dimension af smag og aroma.
I det arabiske køkken tilføjes der typisk en række aromatiske og varme krydderier som spidskommen, kanel, koriander og paprika til kødsovsen, hvilket giver en intens krydret smag.

Den græske moussaka består af bagte aubergineskiver, kødsovs og bechamelsauce. Den arabiske udgave er uden bechamelsauce men med masser af tilbehør til retten f.x Tabouleh og arabisk tzatziki som består af yoghurt naturel, hvidløg, citronsaft, frisk persille og tørret mynte.

Hvis du ønsker at blive inspireret til det arabiske køkken er du velkommen til at følge madsynet på InstagramDer Der vil du finde masser af inspiration til aftensmaden og retter, som du muligvis ikke kender.

Arabisk moussaka

  • 2 auberginer

  • 500 g hakket oksekød eller lammekød

  • 2 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 2 store tomater, finthakket (eller en dåse hakkede tomater)

  • 3 spsk tomatpuré

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk paprika

  • ½ tsk stødt kanel

  • 1 tsk chilipulver

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 tsk gurkemeje

  • ½ tsk salt

  • friskkværnet peber

  • frisk persille til pynt

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

  2. Skyl auberginerne og skær dem i tynde skiver.

  3. Drys salt på aubergineskiverne og en smule olivenolie og lad dem hvile i cirka 30 minutter.

  4. Skyl dem derefter godt og dup dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.

  5. Varm gryden op og brun kødet i 3 minutter så det får stegeskorpe.

  6. Kom dernæst løg og hvidløg ned til kødet og svits det i 2 minutter.

  7. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpure, spidskommen, paprika, 2 laurbærblade, chili, koriander, gurkemeje, salt og peber. Rør godt og lad det simre i cirka mindst 15 minutter.

  8. Kom aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter eller til de er møre.

  9. Kom auberginerne i et ovnfast fad og fordel kødsovsen over .

  10. Blive ved med at lave lag, til du ikke har mere kødsovs.

  11. Kom fadet i ovnen og bag moussakaen i ovnen i 30 minutter.

  12. Pynt retten med friskhakket persille.

  13. Servere salat og ris til moussakaen.

Previous
Previous

Arabisk kartoffelsalat

Next
Next

Kyllingebryst i airfryer