Asiatiske kødboller i tireyaki sauce
Asiatiske kødboller med teriyakisauce er en velsmagende ret, der nydes og værdsættes i det asiatiske køkken og restauranter. Disse saftige kødboller laves med forskellige former for hakket kød såsom kylling, oksekød eller svinekød. Kødet blandes grundigt med hakket løg, hvidløg, ingefær, sojasauce, æg og lidt rasp for at give den den perfekte konsistens. Herefter formes farsen til små kødboller, der enten kan steges på en pande eller tilberedes i ovnen.
Teriyakisauce, der ledsager disse saftige kødboller, er virkelig nem at lave. Du skal blot blande basisingredienser såsom sojasauce, sukker, frisk ingefær og friskpresset lime i en gryde. Derefter koger du saucen op, og så skal den simre, indtil saucen reduceres og tykner lidt. Hjemmelavet teriakisauce er langt bedre end de færdiglavede varianter , da den kan tilpasses efter din personlige smag med ekstra krydderier eller en anelse honning for at give den mild sødme.
Efter at kødbollerne er blevet stegt til perfektion, kommes de i den duftende teriyakisauce, så de kan glasere i saucen og suge den vidunderlige smag til sig. Kødbollerne får en lækker, karamelliserede overflade, der får mundvandet til at løbe.
Når du servere retten kan du drysse sesamfrø og finthakket forårsløg.
Har du en forkærlighed for det asiatiske køkken, vil denne ret med kødboller og teriyakisauce, helt sikkert vil blive et hit . Det er ikke kun et smagfuldt og tilfredsstillende måltid, men det er også en let og sjov opskrift at prøve hjemme hos dig selv, både for erfarende kokke og ntbegyndere i køkkenet.
Afslutningsvis er asiatiske kødboller med teriyakisauce en populær og velsmagende ret, der er kendt for sin udsøgte smag og enkelhed i tilberedningen.
Denne kombination af saftige kødboller og den søde og salte teriyakisauce er en sand fornøjelse for smagsløgene, og den passer perfekt til ris, nudler eller en frisk salat.
Prøv denne lækre opskrift hjemme hos dig selv og imponere dine gæster med autentiske asiatiske smage. Du kan også eksperimentere med forskellige typer af kød og tilpasse saucens sødme og krydderier efter din egen smag. Uanset hvad, vil denne ret med sikkerhed tilfredsstille din mund og mave og få dig til at drømme dig tilbage til de hyggelige asiatiske restauranter. Så gå i gang med madlavningen og nyd de velsmagende asiatiske kødboller med teriyakisauce!
Se også
Thai fiskefrikadeller Vegetariske forårsruller
Asiatiske kødboller i tireyaki sauce
500 g hakket kød fx kylling eller oksekød
1 tsk. salt
1 æg
½ tsk. sojasauce
1 forårsløg (kan erstattes af et revet løg)
1-2 fed revet eller presset hvidløg
1 tsk. revet ingefær eller stødt
2 spsk. rasp
friskkværnet peber
olivenolie til stegning
1½ dl sojasauce (til tireyaki)
1 dl sukker (til teriyaki)
1 spsk. hakket ingefær (til teriyakesauce)
1 spsk. honning (til teriyakisauce)
1 tsk. hakket chili (til teriyakisauce)
saft og skal af en lime (til teriyakisauce - lime kan erstattes af 3 spsk riseddike)
1 spsk. maizena (rørt op i 3 spsk vand)
ristet sesamfrø til drys
Rør kød og salt sammen.
Tilsæt æg, forårsløg, ingefær, hvidløg, rasp og peber og rør farsen sammen.
Form farsen til små kødboller.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Kom kødbollerne på en bageplade med bagepapir.
Steg kødbollerne i 10 minutter.
Tilsæt sukker, soja, ingefær, chili og limesaft i en gryde og bring det i kog.
Lad det koge i 5 minutter til saucen tykner lidt.
Tilsæt maizena og lad saucen koge i 2 minutter under omrøring så saucen bliver tykkere.
Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du tilsætte mere maizena.
Læg kødbollerne i saucen og rør det lidt rundt så kødbollerne er dækket af sauce.
Skru ned og lad retten simre i 5-10 minutter.
Kog nudlerne
Rest sesamfrø på en tør varm pande og drys det over retten.
Anret kødboller og sauce for sig og drys med ristet sesamfrø og lidt hakket forårsløg.