Græskarcurry - Lækker vegetarisk gryderet med græskar

Jeg elsker virkelig  at bruge græskar i mine retter, da græskar tilføjer en lækker sødme og en fyldig konsistens til mine retter. Når jeg tænker på græskar, kommer der straks billeder frem af varme efterårsfarver og hyggelige måltider.

Udover græskar så har jeg tilsat lækre varme krydderier såsom karrypasta, karry, hvidløg og ingefær. Krydderierne giver en varm og aromatisk smag der får munden til at løbe i vand.

For at gøre retten endnu mere mættende, har jeg tilføjet kikærter og linser, som også giver retten masser af protein. Hvis du ikke har kikærter kan det udelades.

Jeg serverer græskarcurryen med basmatiris (andre ristyper kan også bruges)og drysser frisk koriander på toppen for at tilføje en velduftende ret som ser flot ud.

Men hvis du ikke har græskar, så kan det erstattes af kartofler, søde kartofler, knoldselleri, gulerødder og  andre rodfrugter. De nævnte grøntsager tilføjer også en lækker smag og konsistens til retten. Så næste gang du står i køkkenet, giv dig selv lov til at eksperimentere med græskar eller andre grøntsager  og krydderier, og skab din egen version af græskarcurry.

Til græskarcurryen kan du servere basmatiris eller naanbrød.

Det gode ved græskarcurryen er, at den er fryseegnet. Så hvis du laver en stor portion, kan du nemt fryse resterne ned i portioner og gemme dem til senere.

Se også Græskarsuppe med chili og ingefær

Græskarcurry - Lækker vegetarisk gryderet med græskar

  • 1 hokkaido græskar (eller butternudgræskar)

  • 20 g ingefær, hakket

  • 1 løg, finthakket

  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 3 tsk. karrypasta

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl røde linser

  • 1 tsk. karry

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 bouillonterning

  • 1 dåse kikærter

  • 1 tsk. sukker

  • salt og friskkværnet peber

  1. Halvere græskaret og skrab indmaden ud.

  2. Skær græskarkødet i passende stykker.

  3. Svits løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde og svits i et par minutter.

  4. Tilsæt karrypasta og karry og lad det svitse med i 30 sekunder.

  5. Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk, kikærter, linser og sukker i gryden.

  6. Lad curryen simre i 5 minutter.

  7. Tilsæt græskar og lad retten simre til græskaret er mørt og har lidt bid.

  8. Smag retten til med citronsaft salt og peber.

Previous
Previous

Asiatiske kødboller i tireyaki sauce

Next
Next

Cacio e pepe - lækker italiensk pastaret på 15 minutter