Grøntsagstærte med salat

Grøntsagstærte er en af de retter, der både er nem at lave og smager fantastisk. Den kan varieres i det uendelige, så den passer til det, der allerede er i køleskabet. Perfekt til hurtig aftensmad eller som lækker frokost dagen efter. Grøntsagstærten kan også skæres i små stykker og serveres til brunch eller på en buffet, hvor den både ser flot ud og mætter godt.

Hvorfor lave Grøntsagstærte

Grøntsagstærte er en genial måde at få brugt overskydende grøntsager på. Den kan laves med tomater, broccoli, peberfrugt, porre eller kartofler, alt efter hvad man har liggende. Æggemassen binder det hele sammen og giver en lækker, cremet konsistens, mens osten på toppen sørger for en sprød og gylden overflade.

Derudover er grøntsagstærten utrolig nem at lave. Den kræver ikke meget arbejde, og mens den bager i ovnen, kan man forberede en frisk salat eller bare slappe af. Tærten smager også skønt kold, så rester kan tages med i madpakken dagen efter.

serverinstips

En grøn salat er et oplagt valg, da den giver friskhed til den fyldige tærte. En kombination af blandede salatblade, cremet avocado og ristede mandler smager fantastisk sammen med en simpel dressing af olivenolie, citronsaft, dijonsennep og honning.

Hvis måltidet skal være ekstra mættende, kan tærten serveres med et godt brød. et koldhævet brød, focaccia eller hjemmebagte flutes passer rigtig godt til.

En skål suppe fx græskarsuppe eller tomatsuppe    kan du også servere til tærten.

Grøntsagstærten er en alsidig ret, der både fungerer som et solidt hovedmåltid, en del af en buffet eller som et lækkert indslag til brunch. Med det rette tilbehør bliver den en komplet og velafbalanceret ret, der passer perfekt til både hverdag og fest. 

Hvis du kan lide opskriften så følg gerne madsynet på

Instagram

Til 4 personer skal du bruge:

  • 1 tærtedej

  • 1 fed hvidløg

  • 2 tomater

  • 100 g broccoli

  • 1 rød peberfrugt

  • andre grønsager f.x (kartofler, porre eller squash)

  • 4 æg

  • 1 dl fløde eller mælk

  • salt og friskkværnet peber

  • 100 g valgfri revet ost

  • 100 g valgfri salatblade i strimler (til salat)

  • 1 avocado, skåret i skiver (til salat)

  • 25 g ristede mandler (til salat)

  • 3 spsk. olivenolie (dressing til salaten)

  • 1 spsk. citronsaft eller eddike (dressing til salaten)

  • 1 tsk.dijonsennep (dressing til salaten)

  • 1 tsk. honning eller sukker (dressing til salaten)

  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du Grøntsagstærte med salat

  1. Placere tærtedejen i et tærtefad og skær overskydende tærtedej af.

  2. Prik bunden med en gaffel.

  3. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.

  4. Hak hvidløg fint.

  5. Skær grøntsagerne i strimler eller skiver.

  6. Fordel grøntsagerne i en tærteform med tærtedejen og drys med salt og friskkværnet peber.

  7. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

  8. Pisk æg, mæl eller fløde, hvidløg, salt og peber og hæld over grøntsagerne. Top med revet ost.

  9. Bag i 25-30  minutter, til osten er gylden.

  10. Rør ingredienserne til dressingen til salaten sammen og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter.

  11. Rist mandlerne på en tør pande.

  12. Skær avocado i skiver og salatblade i strimler og kom dem i en skål.

  13. Hæld dressingen over og drys salaten med ristede mandler.

Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Next
Next

Blomkålscurry