Koldhævet flutes

Jeg elsker altid at bage kager, men for nylig kastede jeg mig over at bage et lækkert koldhævet flute for første gang, og jeg blev virkelig imponeret over resultatet. Det er utroligt, hvor lidt der skal til for at bage et lækkert brød med en sprød skorpe. Du rører dejen om aftenen, lader den hæve i køleskabet natten over, og næste dag har du lækre, luftige koldhævede flutes klar til at bage. Det er så nemt og giver et fantastisk brød hver gang.

Sådan laver du koldhævet flute

Når jeg laver koldhævede flutes, rører jeg altid dejen sammen aftenen før. Jeg blander gær, vand, mel og salt sammen og lader dejen hvile i køleskabet. Næste dag tager jeg dejen ud, former den til flutes og lader dem hæve lidt mere, mens ovnen varmer op. Når de bages, bliver de sprøde udenpå og bløde indeni – præcis som jeg kan lide det.

tips og tricks til koldhævet flutes

Efter at have lavet koldhævede flutes flere gange, har jeg fundet et par tips, der gør en stor forskel. Prøv at tilsætte lidt fuldkornsmel i dejen for ekstra sundhed, eller drys lidt flagesalt og rosmarin på toppen inden bagning for at give brødene et ekstra pift.

Se også: hjemmebagte pitabrød

Jeg håber, du vil prøve at lave disse koldhævede flutes. De er virkelig nemme at lave og smager fantastisk. God fornøjelse med bagningen!

til 2 BRØD skal du bruge:

  • 3 dl koldt vand

  • 10 g gær

  • 1 tsk. honning

  • 1 tsk. salt

  • 100 g havregryn (kan erstattes af fuldkornsmel, grahamsmel eller rugmel)

  • 300 g hvedele

Sådan laver du koldhævet flutes

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt honning og rør rundt.

  3. Tilsæt salt og havregryn.

  4. Rør hvedemelet med en røreske, indtil dejen er så fast, at grydeskeen kan stå oprejst i skålen.

  5. Dæk skålen med film eller et tætsluttende låg.

  6. Lad dejen hæve i køleskabet i 6-8 timer eller 2- 3 timer på køkkenbordet.

  7. Forvarm ovnen til maks. temperatur (op til 275°C varmluft).

  8. Beklæd en bageplade med bagepapir.

  9. Dyp hænderne i vand og del dejen i to. Træk stykkerne ud, så de bliver aflange som flutes.

  10. Snit et langt snit med en skarp kniv langs brødene.

  11. Bag brødene nederst i ovnen i cirka 15-20 minutter. Stil gerne en skål med vand i bunden af ovnen for en bedre skorpe.

  12. Brødene er færdige, når de er gyldne, sprøde, og lyder hule, når du banker under bunden.

  13. Lad brødene køle lidt før servering, så er de nemmere at skære.

    Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Kyllingefrikadeller

Next
Next

Rabarberkompot