Kyllingefrikadeller

Hvem sagde, at sund mad ikke kan være lækker? Gør klar til at blive forelsket i kyllingefrikadeller!

Kyllingefrikadeller er ikke bare en hurtig hverdagsret – de er et smagfuldt hit, som hele familien vil elske. De er saftige, børnevenlige og super nemme at lave. Det bedste af det hele? De er fedtfattige og fyldt med god smag! Hvis du, ligesom mig, elsker mad, der både er sund og lækker, så er kyllingefrikadeller lige noget for dig.oJeg holder det simpelt, når jeg laver kyllingefrikadeller, men jeg sørger altid for, at de er fyldt med smag. Jeg blander farsen med løg, æg, mælk og havregryn – og hvis jeg løber tør for havregryn, bruger jeg hvedemel eller rasp. Har jeg ikke mælk i køleskabet, bruger jeg danskvand eller almindeligt vand. For at give farsen lidt ekstra kærlighed, tilsætter jeg hvidløg og en revet gulerod – det kan selvfølgelig udelades, men tro mig, det gør underværker!

En af fordelene ved kyllingefrikadeller er, at du kan lave en stor portion og fryse dem ned. Så har du altid noget hurtigt og lækkert klar til de dage, hvor tiden er knap, men du stadig vil spise godt.

Kreative variationer og lækkert tilbehør til kyllingefrikadeller

Vil du skrue op for smagen? Prøv at tilsætte paprika, spidskommen og frisk persille. Lige pludselig har du forvandlet dine kyllingefrikadeller til tyrkiske köfte, som smager fantastisk sammen med en frisk tabouleh salat

Er du mere til middelhavssmagene? Så prøv at tilføje peberfrugt, oliven, feta og soltørrede tomater sammen med græske krydderier. Så har du lavet græske kyllingefrikadeller, som smager himmelsk sammen med en græsk pastasalat

Og glem ikke, at du altid kan snige lidt ekstra grøntsager i farsen. Riv nogle squash, porre, gulerødder eller selleri ned i farsen – det giver både ekstra smag og nærring.

Når det kommer til tilbehør, er kyllingefrikadeller utrolige alsidige. Du kan servere dem med alt fra katoffelsalat til en god pastasalat eller en couscoussalat Hvis du er til det grønne, er krydret blomkål i ovn eller bagte rodfrugter i airfryeren også et hit.

Og glem ikke rugbrødsmaden! En rugbrødsmad med kyllingefrikadeller og lidt surt er altid en vinder. De er også geniale i madpakken sammen med grøntsagsstave – perfekt til både børn og voksne. 

til 4 personer skal du bruge:

  • 500 g hakket kyllingekød

  • et revet løg eller 2 tsk løgpulver

  • 1-2 fed hvidløg

  • 1 revet gulerod (kan udelades)

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk peber

  • 1 æg

  • 1 dl mælk, vand eller danskvand

  • 50 g havregryn, rasp eller hvedemel

Sådan laver du Kyllingfrikadeller

  1. Rør kødet med salt og lad det stå på køkkenordet i nogen minutter.

  2. Tilsæt alle ingredienserne i skålen og rør farsen godt sammen.

  3. Kom frikadellefarsen i køleskabet mindst 30 minutter.

  4. Form farsen til frikadeller.

  5. Steg frikadellerne i smør og olie på en pande eller i ovnen. Smør et fad eller en bradepande med olie og steg frikadellerne ved 200 grader i cirka 20-25 minutter.

  6. Du kan også stege dine frikadeller i din airfryer. Giv dem 16 minutter ved 180 grader. Vend frikadellerne efter 7-8 minutter.

    Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Melonsalat med halloumi

Next
Next

Koldhævet flutes