Kylling i tomat/flødesovs med grønt
Vi vil gerne dele en lækker opskrift med dig i dag: Gryderet med kylling i tomat/flødesovs. Denne ret er både nem at lave og hurtig at tilberede – den skal kun koge i 20 minutter. Det er den perfekte løsning til en velsmagende aftensmad på travle dage.
Denne gryderet kan tilpasses efter din smag og hvad du har i køleskabet. Vi har brugt gulerødder, squash og ærter fra frost, men du kan sagtens erstatte dem med andre grøntsager som kartofler, selleri, peberfrugt eller majs – mulighederne er uendelige. Hvis du ikke er vild med chili, kan du bare undlade det, og hvis du foretrækker andre krydderier, er det også nemt at tilpasse opskriften efter dine præferencer.
Som tilbehør har vi valgt et sundere alternativ til ris – Blomkålsris. Opskriften på Blomkålsris er hentet fra Webopskrifter.dk
Kylling i tomat/flødesauce med grønt
1 løg
2 fed hvidløg
4 kyllingebryster
2 gulerødder
1 lille squash
1 dåse hakkede tomater (eventuelt med smag))
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret timian
½ tsk. chilipulver eller cayennepeber
3 dl fløde
3 spsk. tomatpuré
1 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 stor håndfuld ærter fra frost
salt og friskkværnet peber
Hak løg og hvidløg.
Riv grøntsagerne på den grove side af rivejernet. Du kan også skære dem i små tern, men så skal du svitse grøntsagerne sammen med løg og hvidløg.
Svits løg og hvidløg i fedtstof i et par minutter.
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og kom dem i gryden med løg og hvidløg. Brun kyllingekøet i 2 minutter.
Tilsæt dåsen med de hakkede tomater, fløde, tomatpuré, vand, en bouillonterning, de revne grøntsager og krydderier i gryden og kog det op.
Skru ned for det næstlaveste blus og lad retten simre i 15 minutter.
Tilsæt en håndfuld ærter fra frost i gryden og kog retten op.
Lad gryderetten koge i 2 minutter, så er ærterne møre.
Smag retten til med salt, friskkværnet peber og eventuelt med lidt sukker.