Ovnstegt kyllingebryst med grønt salat
At stege kyllingebryst i ovnen er virkelig noget, jeg vil anbefale. Det er nemt, og kyllingen bliver dejlig saftig og mør.
Vi har krydret kyllingebrysterne med pesto, honning og citronsaft, som giver en rigtig god smag. Du kan også prøve at bruge andre krydderier som karry, sojasauce, rosmarin, chili eller hvidløg.
Til kyllingen lavede vi en simpel grøn salat. Den bestod bare af spinat eller romainesalat, agurk og cherrytomater. eg hældte lidt olivenolie og citronsaft over salaten. Det gør salaten frisk og let, og den passer godt til kyllingen.
Denne måde at lave mad på er perfekt, når du har travlt. Kyllingen passer næsten sig selv i ovnen, så du har tid til at lave en salat eller hvile dig lidt.
Håber du får en god middag!
Ovnstegt kyllingebryst med grønt salat
4 kyllingebrystfileter
2 spsk. olivenolie
1 spsk. pesto (rød eller grøn)
1 tsk. honning
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
200 g blandet salat
15 cherrytomater
1 lille håndfuld persille
½ agurk
½ rød peberfrugt
olivenolie
citronsaft
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller almindelig over og under varme.
kom kyllinbrysterne i en frysepose.
lsæ krydderierne i posen og ryst det godt.
Kom kylling og marinade i et ovnfast fad.
Stil fadet i ovnen og steg kyllingefileterne i 20-25 minutter.
Skyl salaten og lad den dryppe lidt af.
Fordel salaten i et fad.
Skær peberfrugt i små tern, agurk i skiver, tomater i kvarte og hak persillen groft og kom det i fadet.
Rør i salaten og tilsæt olivenolie og citronsaft.