Pastasalat med grøntsager
Sommeren er lig med solskinsdage, lange aftener og selvfølgelig grillsæson. Og hvad er bedre end en frisk og fyldig pastasalat? Det er den ultimative sommerret, der passer perfekt til stort set alt fra grillhygge i haven til afslappede picnic-dage ved stranden. Jeg sverger til pastasalat, ikke bare fordi den er nem at lave, men også fordi den er et kæmpe hit i alle sammenhænge – fra den daglige madpakke til det store sommerselskab.
Jeg elsker at eksperimentere med ingredienserne, alt efter hvad sæsonen byder på. Sprøde sommergrøntsager, friske krydderurter, og måske et strejf af en lækker dressing for at binde det hele sammen. Og så er det jo genialt, at det meste kan forberedes i forvejen, så der er mere tid til at nyde det gode vejr og selskabet af venner og familie.
Pastasalat med grøntsager
350 g pastaskruer
et bundt asparges
1 rød peberfrugt skåret i tern
1 rødløg (skåret i passende stykker)
2 dåser majs
2 gulerødder
friskhakket persille
6 spsk. olivenolie
2 spsk citronsaft (æbleeddike eller andre eddiker kan også bruges)
1 tsk. sukker eller honning
1 tsk. sød sennep
salt og peber
Kog pastaen i saltet vand. Smag på vandet imens du salter. Vandet skal smage af havvand.
Hæld vandet fra pastaen.
Knæk den nederste del af de grønne asparges og skær dem i passende stykker.
Tilsæt asparges, peberfrugt, rødløg, majs, og pasta i en skål og bland det godt sammen.
Rør olivenolie, eddike,, sukker og sennep sammen og smag til med salt og peber.
Vend dressing i salaten og pynt salaten med friskhakket persille.
Lad salaten trække i køleskabet i 30 minutter.
Vi har ikke tilsat kød til pastasalaten men du kan sagtens tilsætte
eller stegte kyllingetern.
Du kan også erstatte peberfrugt, majs og gulerødder med andre grøntsager fx oliven, agurk, tomat, avocado osv.
Pastasalat med grøntsager