Pebernødder
Pebernødder hører til julen. Der er noget magisk ved de små kugler, der både smager og dufter af december. Når de bager i ovnen, føles det som om, tiden går lidt langsommere, og al stress forsvinder for en stund.
Det er simpelt bagværk, men netop derfor er det noget, alle kan være med til. At bage pebernødder handler ikke kun om at få noget lækkert – det handler om hyggen undervejs. Og når du så tager den første sprøde bid, kan du virkelig smage, hvorfor det er en tradition, vi aldrig slipper.
Hvis du leder efter flere klassikere til julehyggen, så kan du også prøve Hjemmebagte vaniljekranse og chokoladefudge
Hvis du kan lide opskriften så følg gerne madsynet på
Til 100 stykker skal du bruge:
250 g hvedemel
125 g sukker
125 g blødt smør
½ dl piskefløde
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme, stødt
½ tsk. ingefær, stødt
½ tsk kanel, stødt
½ tsk. sort eller hvid peber
Sådan laver du pebernødder
Pisk smør og sukker sammen og tilsæt fløden og pisk igen til det er godt blandet.
Sigt krydderierne, bagepulver, natron og hvedemelet i skålen med smør.
Ælt dejen med hænderne, indtil du har en sammenhængende dej.
Lad dejen trække i køleskabet i 30 minutter.
Del dejen til 6 stykker og tril dem til lange pølser på størrelse som en lillefinger.
Skær pølserne i tynde skiver, tril dem til runde kuler og tryk dem lidt flade med en finger.
Læg pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand mellem hvert pebernød, da de hæver i ovnen.
Bag pebernødderne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.