Tabouleh - en virkelig lækker salat fra mellemøsten

Tabouleh er ikke bare en salat for mig - det er et stykke af min barndom og en skål fyldt med minder. Jeg husker somre, hvor duften af grillede lækkerier blandede sig med den friske aroma af hakket persille og mynte, og tabouleh var altid midtpunktet på vores bord. Denne vidunderlige arabiske salat, med sin sprøde konsistens og syrlige smag fra citron og olivenolie, har fulgt mig gennem livet.

Jeg husker, hvordan vi som familie samledes om køkkenbordet for at hakke, røre og smage, mens vi delte historier og grin. Tabouleh var ikke kun til grillmad, men også til store familie middage , hvor salaten blev serveret blandt andet med Hummus Baba ganousheog og Shish kylling

Men tabouleh er også god som tilbehør til fx Oksekødsfrikadeller

Så her er min opskrift på tabouleh, en ret der har givet mig så mange gode minder og som jeg håber vil bringe lige så meget glæde til jeres middagsbord.

  • 3 håndfulde bredbladet persille

  • 2 forårsløg

  • 4 tomater

  • ½ agurk (kan udelades)

  • 3 spsk frisk mynte

  • 1 dl fin bulgur

  • 4 spsk olivenolie

  • saften af 1 citron

  • 1 tsk salt

    Hæld bulgur i en skål og hæld rigeligt med koldt vand over og lad det stå i 5-10 minutter.

  • Hak persillen og forårsløget fint og bland det sammen med hakket frisk mynte, tomater i tern, agurk i tern,olivenolie, citronsaft og salt.

  • Hæld den udblødte bulgur i salaten og rør det hele godt rundt.

  • Bland det hele sammen og anret salaten på et fad.

Previous
Previous

Opskrift på hjemmelavet chiliolie

Next
Next

Nem smoothie med jordbær og banan