Tabouleh - en virkelig lækker salat fra mellemøsten
Tabouleh er ikke bare en salat for mig - det er et stykke af min barndom og en skål fyldt med minder. Jeg husker somre, hvor duften af grillede lækkerier blandede sig med den friske aroma af hakket persille og mynte, og tabouleh var altid midtpunktet på vores bord. Denne vidunderlige arabiske salat, med sin sprøde konsistens og syrlige smag fra citron og olivenolie, har fulgt mig gennem livet.
Jeg husker, hvordan vi som familie samledes om køkkenbordet for at hakke, røre og smage, mens vi delte historier og grin. Tabouleh var ikke kun til grillmad, men også til store familie middage , hvor salaten blev serveret blandt andet med Hummus Baba ganousheog og Shish kylling
Men tabouleh er også god som tilbehør til fx Oksekødsfrikadeller
Så her er min opskrift på tabouleh, en ret der har givet mig så mange gode minder og som jeg håber vil bringe lige så meget glæde til jeres middagsbord.
3 håndfulde bredbladet persille
2 forårsløg
4 tomater
½ agurk (kan udelades)
3 spsk frisk mynte
1 dl fin bulgur
4 spsk olivenolie
saften af 1 citron
1 tsk salt
Hæld bulgur i en skål og hæld rigeligt med koldt vand over og lad det stå i 5-10 minutter.
Hak persillen og forårsløget fint og bland det sammen med hakket frisk mynte, tomater i tern, agurk i tern,olivenolie, citronsaft og salt.
Hæld den udblødte bulgur i salaten og rør det hele godt rundt.
Bland det hele sammen og anret salaten på et fad.