Vegetar tikka masala
Jeg har lavet den klassiske Chicken tikka masala i en vegetarisk version, som er fyldt med varme krydderier og en cremet sauce. Denne ret er en favorit herhjemme og fungerer både til hverdag og fest.
Når jeg laver vegetar tika masala, bruger jeg grøntsager som Aubergine og peberfrugt . Disse ingredienser giver retten en dejlig tekstur og smag. Saucen laver jeg med kokosmælk og tomatpuré som gør sauce ekstra cremet og lækker.
Det bedste ved denne ret er, at den virkelig smagfuld, sund og mættende. Jeg serverer ofte retten med ris, nybagt naanbrød og en Indisk salat
Denne vegetar masala er også super nem at lave. Jeg kan hurtigt tilpasse opskriften med de grøntsager, jeg har i køleskabet, og justere krydderierne efter smag. jeg bruger Garam masala, spidskommen og koriander til retten der giver retten sin karakteristiske smag.
køkken. Se også Indisk dahl
2 små løg
3 fed hvidløg, hakket
20-4 g g ingefær, revet
1 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
½ tsk chilipulver
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
1 spsk tomatpuré
1 dåse hakkede flåede tomater
1 dåse kokosmælk
2,5 dl fløde (almindelig eller sojafløde eller kokosmælk)
1 bouillonterning
1 dåse kikærter
½ peberfrugt
3 gulerødder i tern
½ aubergine i tern
50 g rosiner
salt og peber
Sautere løg, hvidløg og ingefær i olie.
Tilsæt krydderierne og lad det svitse med i et kort øjeblik under omrøring.
Hæld tomatpuré, hakkede tomater, kokosmælk, bouillon og fløde i gryden med krydderier.
Lad saucen simre ved lav varme i 20 minutter.
Blend saucen glat med en stavblender.
Hæld grønsagerne i et ovnfast fad og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til gulerødderne er møre.
Vend grøntsagerne i saucen.