Ovnstegt kylling med grøntsager - en god madspildsret

Leder du efter en simpel og velsmagende ret at lave til aftensmad? Denne opskrift på kylling med grøntsager er præcis, hvad du har brug for. Den er nem at lave, men den giver dig også mulighed for at bruge de grøntsager der måske ser lidt kedelige ud i køleskabet. Så lad os udforske denne nemme og lækre måde at tilberede en hel kylling i ovnen på.

Det gode ved  denne opskrift er at tilberede en hel kylling sammen med grøntsager i en bradepande. Denne måde sparer dig tid og gør det let at forberede et lækker måltid uden at skulle bruge en masse gryder og pander.

Start med kyllingen. Du kan vælge en frisk hel kylling fra dit lokale supermarked eller slagter. Skyl kyllingen omhyggeligt og dup den tør med køkkenrulle. Du kan krydre kyllingen med dine yndlings krydderier. En simpel blanding af salt, peber, hvidløgspulver og paprika fungerer godt, men brug gerne dine foretrukne krydderier.

Du kan bruge de grøntsager, du har ved hånden. Hvis du har kartofler, gulerødder, selleri, squash eller porre så er det perfekt. Løg, hvidløg, broccoli eller blomkål fungerer lige så godt. Skær grøntsagerne i grove stykker og kom dem i bunden af en stor bradepande. Læg den krydrede kylling oven på grøntsagerne.

Det bedste ved denne opskrift er, at kyllingen langsomt drypper sin saft ned i grøntsagerne, hvilket giver dem en skøn smag og gør dem møre og lækker.

Ovnstegt kylling med grøntsager - en god madspildsret

  • 400 g kartofler

  • 400 g gulerødder

  • 2 porre

  • 4 fed hvidløg

  • 3 rødløg

  • 4 tomater

  • 2 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 1 tsk. stødt timian

  • 1 tsk. oregano

  • 1 tsk. basilikum stødt

  • ½ tsk. chilipulver

  • salt og friskkværnet peber

  • 1 kylling

  • 1 øko citron

  • 3 kviste frisk rosmarin eller frisk timian

  • 3 laurbærblade

  • olivenolie eller smeltet smør

  • salt

  1. Skræl kartoflerne men dette behøves ikke, hvis du bruger små kartofler.

  2. Skær kartofler og gulerødder i tynde skiver.

  3. Skær rødløg, porre og hvidløg i grove tern eller i skiver/både.

  4. Skær tomaterne i både.

  5. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad eller i en stor bradepande.

  6. Tilsæt krydderier salt og peber i fadet og rør det godt rundt.

  7. Hæld bouillon og vand op i en gryde og kog det op.

  8. Hæld bouillonen over grøntsagerne.

  9. Salt kyllingen indvendigt.

  10. Skyl kyllingen og du den tør med et stykke køkkenrulle.

  11. Salt kyllingen indvendigt.

  12. Kom citronskiver, laurbærblade og rosmarin ind i kyllingen.

  13. Smør kyllingen udvendigt med olie eller smeltet smør og krydr med salt og friskkværnet peber.

  14. Kom kyllingen ovenpå grøntsagerne.

  15. Kyllingen skal stege i ovnen i en time ved 200 grader varmluft og kernetemperaturen i kyllingen skal være på 75 grader.

Previous
Previous

One pot spaghetti bolognaise

Next
Next

Rugbrødschips - lavet i airfryer