Ratatouille - en fransk klassiker

Ratatouille er en lækker og autentisk ret fra det franske køkken, og den består a grøntsager f.x skiver af forskellige bagte grøntsager som aubergine, squash, peberfrugt og løg. Disse lækre grøntsager bliver bagt i ovnen sammen med en lækker og krydret tomatsovs, der tilføjer smag og sødme til retten.

Det bedste ved ratatouille er, at du kan lave den på din egen måde og på ingen tid. Du kan bruge de grøntsager, du bedst kan lide, så hvis du er glad for gulerødder eller broccoli kan du tilføje dem nemt. Hvis du ønsker tomatsovsen lidt stærkere, kan du krydre din tomatsovs med lidt chili. Du bestemmer!

At lave ratatouille er super nemt, og det smager fantastisk. Du kan spise den som den er eller sammen med noget brød eller ris.

Retten smager lige så godt dagen efter, hvis du har rester.

Ratatouille - en fransk klassiker

  • 2 spsk. olivenolie til stegning

  • et stort løg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 spsk. frisk oregano eller tørret

  • 1 spsk. basilikum tørret

  • 1 spsk. frisk timian eller tørret

  • ½ tsk. groft salt

  • ½ tsk. sukker

  • friskkværnet peber

  • 1 aubergine

  • 1 squash

  • 1 rød eller gul peberfrugt

  • 1 rødløg

  • 3 tomater

  • friskhakket persille til pynt

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Hak løg og hvidløg fint og sautere det i olien i en gryde, tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 30 sekunder.

  3. Tilsæt hakkede tomater, krydderurter, salt og peber og lad saucen simre i 10 minutter.

  4. Smag saucen til med salt, peber lidt balsamico eller citronsaft og en smule sukker.

  5. Skær aubergine, squash, tomater og rødløg i skiver.

  6. Smør det ovnfaste fad med smør eller olivenolie.

  7. Hæld tomatsovsen i et ovnfast fad.

  8. Kom grøntsagerne oven på tomatsovsen og tryk dem ned.

  9. Bag retten i ovnen i cirka 30 minutter.

  10. Drys lidt med friskhakket persille.

Previous
Previous

Kyllingenuggets lavet i en airfryer

Next
Next

One pot spaghetti bolognaise